085 - 06 06 411 alles@voormobiliteit.nl

Waarom Google Mijn Bedrijf?  

 

Consumenten gaan niet meer online, ze leven online. Ze zijn continu op zoek naar informatie, van triviale weetjes tot aanbiedingen van de hipste merken. Uit gegevens van Google blijkt dat er maandelijks meer dan 100 miljard keer wordt gezocht via Google. 

Google is goed in staat om jou de beste antwoorden op jouw zoekvraag te geven. Veel ondernemers van autobedrijven laten kansen liggen door hun bedrijfsprofiel niet of niet volledig in Google Mijn Bedrijf in te vullen. Dat is jammer, want Google Mijn Bedrijf is een belangrijk platform voor jouw vindbaarheid in Google. 

Via Google Mijn Bedrijf worden alle relevante gegevens van jouw autobedrijf aan de zoekmachine van Google doorgegeven. Naast gebruikelijke gegevens zoals naam, adres en woonplaats, worden ook de openingstijden en de verwijzing naar de website opgevoerd. Google hecht zelf ook veel waarde aan Google Mijn Bedrijf en heeft de laatste tijd bedrijven meer mogelijkheden gegeven om informatie met potentiële klanten te delen.

Naast bovenstaande informatie is het ook mogelijk extra content toe te voegen:

  • Het plaatsen van blogs
  • Het benoemen van argumenten waarom potentiële klanten voor jouw bedrijf zouden moeten kiezen
  • Het bekendmaken van een evenement/bijeenkomst
  • Het vermelden van tijdelijk aangepaste openingstijden 
  • Het reageren op recensies van klanten
  • Het vermelden van vragen en antwoorden

Uiteraard willen we jou graag helpen bij de inrichting van Google Mijn Bedrijf. We zien Google Mijn Bedrijf als een prima basis om vervolgstappen te kunnen nemen. Uiteraard doen we dit vanuit een heldere digitale strategie en een concreet businessplan

Meer weten? Neem hiervoor met het team van CarAds contact op. Milou, Thomas en Wim staan voor jou klaar om te helpen.

Over CarAds

CarAds is de nieuwe advertentietool voor autobedrijven om auto’s automatisch via Google,Facebook en Instagram te adverteren. Bereik op deze manier gericht jouw doelgroep met de juiste occasion.

Je online uitstraling en vindbaarheid verbeteren? Met onze dienstverlening helpen wij je met Google Street View en Google Mijn Bedrijf, maar ook met gerichte bedrijfscampagnes om je autovoorraad en aftersales dienstverlening in jouw regio onder de aandacht te brengen. Met onze autokennis en online kennis slaan we een brug tussen de online wereld en de dagelijks autopraktijk.

De basis van Google Mijn Bedrijf

Wanneer je een bedrijf op Google zoekt, zie je naast de zoekresultaten aan de rechterkant een blok met informatie. CarAds kan voor autobedrijven op een professionele wijze Google Mijn Bedrijf inrichten.

Als voorbeeld pakken we De Dames van Hurkmans vakgarage. Nadat het zoekwoord “dames van hurkmans” is ingetoetst komt er rechts in Google een blok met informatie beschikbaar.

1. Basisgegevens

Met Google Mijn Bedrijf vul je alle belangrijke bedrijfsgegevens en worden deze doorgegeven aan dé grote zoekmachine. Het gaat hierbij om NAW-gegevens (Naam, Adres, Woonplaats), maar uiteraard ook je website en openingstijden. Daarnaast geef je ook je bedrijfscategorie op en kun je er een korte omschrijving van jouw bedrijf in kwijt. Zo weet Google meer over jouw bedrijf en begrijpt de zoekmachine beter wat je doet.

2. Vragen en antwoorden

Met vragen en antwoorden krijgen bezoekers snel antwoord zonder dat ze daar zelf veel moeite voor moeten doen.

Het is natuurlijk handig wanneer je als autobedrijf alvast de meest voorkomende vragen kunt beantwoorden. Dit kan over specifieke acties gaan, maar ook over zaken als of jouw autobedrijf over werkplekken met WIFI beschikt, zodat de berijder tijdens een kleine beurt rustig kan werken.

3. Beschrijving bedrijf

Benoem de unieke kenmerken van jouw bedrijf

4. Posts

Via Posts kun je nieuws of blogs plaatsen door een foto met tekst te delen.  Andere opties zijn het delen van aanbiedingen, productnieuws en het delen van evenementen. Door het toevoegen van een knop kunnen personen zich direct voor het evenement aanmelden. Je kunt namelijk extra links aan jouw evenement toevoegen. Zo kun je bezoekers direct doorsturen naar de meest relevante pagina’s van jouw website.

Google vindt jouw autobedrijf interessant wanneer je posts plaatst. De bezoeker op Google ziet meer relevante informatie en jouw vindbaarheid verhoogt op Google. Na publicatie staan je posts standaard zeven dagen op Google Zoeken. Er is een uitzondering voor de publicatieperiode van je Google Posts als het om evenementen gaat. Die worden weergegeven vanaf publicatie tot het moment dat het evenement is afgelopen. Mits je daar datum en tijd voor hebt opgegeven natuurlijk.

5. Reviews

Tegenwoordig worden online reviews meer gelezen en bekeken dan ooit. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste consumenten online reviews net zoveel vertrouwen als persoonlijke aanbevelingen. De helft van de consumenten doet alleen zaken wanneer het bedrijf minimaal 4 sterren scoort. Hierbij is het wel belangrijk om voldoende reviews op te bouwen. Help de klant om een recensie op Google te plaatsen door een link te sturen.

Klanten met een Google account kunnen dankzij jouw Google Mijn Bedrijf-vermelding een recensie voor je achterlaten. Potentiële klanten kunnen dus direct in Google zien wat anderen van je vinden.

Reviews van jouw klanten zijn een waardevolle feedback. Zorg ervoor dat er altijd op reviews gereageerd wordt, want dat wint het vertrouwen van klanten. In Google Zoeken en Maps verschijnt jouw reactie op een review van de klant onder het label ‘Reactie van de eigenaar’.

Wat levert Google Mijn Bedrijf jou op?

Een betere vindbaarheid. Jouw autobedrijf wordt letterlijk online op de kaart gezet. 

Zorgt voor een professionele uitstraling

Biedt gemak bij gebruik mobiel. (navigatie + bellen)

Functionaliteit Google Mijn Bedrijf zal toenemen

Bekijk de video over Google Mijn Bedrijf

Ons aanbod

 Ons aanbod is om van Google Mijn Bedrijf een succes te maken, zodat je meer contact krijgt met bestaande – en nieuwe klanten. Met onze bedrijfskundige- , marketing- en automotive-achtergrond realiseren we met Google Mijn Bedrijf Basis een goed en stevig fundament van jouw Google Mijn Bedrijf. We kunnen ook een stapje verder gaan.

Het runnen van een autobedrijf vergt namelijk veel tijd. Je hebt misschien niet voldoende tijd om jouw online aanwezigheid actueel te houden. Aan de Google Mijn Bedrijf vermelding kunnen eigenaren en beheerders worden toegevoegd. Hiermee kun je de verantwoordelijkheid delegeren aan medewerkers of aan CarAds (het Google Mijn Bedrijf Maatwerk pakket).

 

Wil je meer tips over bijvoorbeeld SEO?

Het op een juiste manier inrichten van Google Mijn Bedrijf is belangrijk. Maar het gaat natuurlijk verder dan dat. Wil je net als wij meer inspiratie opdoen over zoekmachine optimalisatie, SEO-training of bijvoorbeeld ondersteuning op gebied van de teksten voor je website? Kijk dan eens op de website van Letterzaken.  Zij kunnen ook jou vast en zeker helpen. 

[ps2id id=’klantworden’/]

Klant worden of meer informatie

Aanmeldformulier

Ik wil klant van CarAds worden. Na het invullen van het aanmeldformulier sturen wij jou een overeenkomst en een formulier ten behoeve van de incasso. Onderdeel van de overeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van CarAds. (zie website www.carads.nl) 

Prijzen zijn exclusief BTW

Voor + achternaam
www....... .nl?

*) hierbij komen de kosten per klik

Informatieformulier
Voor + achternaam

Het CarAds team

Bel ons

085 – 06 06 411

Of leg online contact

Contactformulier

Hannah Arendtweg 52 

1349 CM Almere

Tel. 085 – 06 06 411

   e-mail : hallo@carads.nl